نقض آشکار حقوق بشر در پيش‌نويس يک لايحه قانونى در ايران


Image and video hosting by TinyPic

مجلس ايران لايحه‌اى را تحت بررسى دارد که مواردى از نقض جدى حقوق بشر را نهادينه خواهد کرد، مواردى که نه تنها بهائيان بلکه ديگران را حتى در بيرون از کشور در معرض خطر قرار خواهد داد.

بيشترين نگرانى مربوط به بخشى از اين قانون است که مجازات کسى را که از اسلام به ديانت ديگرى گرايش پيدا کند مرگ تعيين می‌کند. اين تعبير نه فقط بهائيان بلکه يهوديان و مسيحيان و غیره را نيز شامل مى‌شود.

بانى دوگال، نماينده اصلى جامعه بين المللى بهائى در سازمان ملل متحد، گفت: «لايحه پيشنهادى برخلاف تمام موازين و ضوابط حقوق بشر و پيمان هائى است که ايران نيز آنها را پذيرفته است.»

«لازم است جامعه بين المللى اکنون، تا فرصت باقی است و قبل از آن كه اين پيش نويس به قانون ايران تبديل گردد، به آن اعتراض کند.»

قانون پيشنهادى در عين حال دامنه اختيارات حکومت را در آنچه اخلال در امنيت ملى مى خواند به بيرون از کشور بسط مى دهد و به اعمال تبعيض هائى که در حال حاضر به طور گسترده بر عليه بهائيان و ديگران صورت مى گيرد جنبه قانونى مى دهد. اين قانون تعريفى چنان مبهم از بعضى جرائم «مذهبى» و غير آن ارائه مى کند که مى تواند تقريبا هر گروهى را که مورد تاييد حکومت نباشد در معرض اتهام قرار دهد.

خانم دوگال گفت: «اگر اين قانون تصويب شود، به حکومت و روحانيون اجازه خواهد داد تا با برخوردارى ازمصونيت قضائى، شهروندان ايران را به صرف اعتقادات مذهبى آنها تحت پيگرد قرار دهند. این کار اهانتی است نه تنها به مردم ايران بلکه به تمام مدافعان اصول حقوق بشر در جهان.»

به گفته خانم دوگال، بخش تازۀ اين لايحه در باره تغيير دين–به عنوان ارتداد– بخصوص بسيار شدید است، بدين معنى که نحوه نگارش آن مجازات اعدام را براى هرکس که از اسلام به ديانت ديگرى رو بياورد و بلافاصله توبه نکند الزام آور مى کند.

«در متن پيشنهادى کلمه ‹حد› آمده، بمعنای‌ آنکه اعدام، مجازات قطعى تعيين شده براى اين جرم است و قابل تغيير، تبديل و يا نقض نيست.» به گفته خانم دوگال: «در گذشته احکام اعدام در مورد ارتداد صادر و البته اجرا هم شده بود، اما هرگز در متن قانون نوشته نشده بود.»

خانم دوگال گفت: «بر اساس اين قانون، پيروان هر دينى غیر از اسلام که در موقع انعقاد نطفه‌شان يکى از والدين آنها مسلمان بوده، مرتد ‌شناخته می‌شوند. در نتيجه اگر، به عنوان مثال، فرزند يک مسلمان و يک مسيحى ديانت مسيحى را اختيار کند بر اساس مفاد اين قانون مرتد و مجازات او اعدام است.»

بخش نگران کننده ديگرى از اين لايحه قوانين «امنيت» کشور را به بيرون از ايران تعميم داده و کسانى را که در خارج از کشور هستند در برابر حکومت آسيب پذير مى‌کند.

«ظاهراً ايران تنها به تعقيب کسانى که آنها را مخالف مى‌شناسد در داخل کشور راضى نيست.» به گفته خانم دوگال بر اساس ماده ۱۱۲ قانون پيشنهادى «اقدام عليه حکومت، استقلال، امنيت داخلى و خارجى و تماميت ارضى کشور جمهورى اسلامى ايران» از مصاديق جرم هستند.

خانم دوگال افزود: «از آنجا که مفهوم ‹امنيت› در قانون تعريف نشده، هر اقدامى را مى‌توان به عملى بر عليه آن تعبير کرد. در واقع تا به حال بسيارى از بهائيان در ايران به اتهام کاذب فعاليت عليه امنيت کشور متهم شده اند.»

«اگر اين قانون جديد کيفرى به تصويب برسد ايرانيان بهائى –و ديگران– در سراسر عالم به خاطر فعاليت هائى که مغاير با امنيت ايران تلقى شود در معرض اتهام قرار مى گيرند.»

به گفته خانم دوگال ابهام اين قانون در تعريف «توهين به مقدسات» و جرائم ديگر نيز مجوزى براى حکومت خواهد بود که بر عليه هر گروهى که مورد تأييدش نيست وارد عمل شود. «اين قانون شامل ماده‌هایى است که به ارتکاب جرائم و تبهکار نا مشخّص در قانون ارجاع شده و نيز ماده‌هایی که به ‹مفسد فى الارض› مى پردازد.»

خانم دوگال گفت: «اين قانون براى کسانى که ‹سب النبى› کرده باشند مجازات اعدام تعيين کرده است. اينگونه ملاحظات در قانون بسيارى از گروه ها از جمله بهائيان را در موقعيتى بسيار آسيب پذير قرار مى دهد چون ‹سب› يا توهين به پيامبر، خصوصاً وقتى اعتقادات مذهبى مطرح باشد، مى تواند به هر مفهومى اطلاق شود.»

در تحول ديگرى در همين زمينه ریاست اتحاديه اروپا اخيراً «نگرانى جدى» خود را از «وضعيت رو به وخامت» جامعه بهائى در ايران ابراز کرد.

ریاست اتحاديه اروپا در بیانیه‌ای بتاریخ ۷ فوریه ۲۰۰۸بیان داشت که «اتحاديه اروپا نگرانى عميق خود را از وخيم‌تر شدن وضعيت اقليت‌هاى قومى و دينى در ايران و بخصوص وضعيت بهائيان ابراز مى کند.»

«اتحاديه اروپا نگران تبعيض و آزار مداوم و برنامه ريزى شده علیه بهائيان در ايران از جمله اخراج دانشجويان و محصلين دبيرستانى، محدوديت اشتغال و تبليغات ضد بهائى در رسانه هاى ايران است.»

6kfnjex

در مبحث پنجم از قانون پيشنهادی مجازات اسلامی ايران بیان شده که مجازات ارتداد – مسلمانی که به ‌طور صريح اظهار واعلان کند كه از دين اسلام خارج شده– قتل می‌باشد                                       بیانیۀ مشترك كلیساهای ایرانی در اعتراض به تصویب احتمالی مجازات اعدام برای ارتداد

شماره:       1/Nov-2008

تاریخ:       ۲۰ آبان ۱۳۸۷ (۱۰ نوامبر ۲۰۰۸)

رونوشت:  

دفتر ریاست قوۀ قضاییه

دفتر رئیس مجلس شورای اسلامی

مدیریت ادارۀ مركزی حقوق بشر در ایران

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد

كمسیون حقوق بشر پارلمان اروپا

سازمان عفو بین‌الملل

سازمان دیدبان حقوق بشر

 

در تاریخ ۱۹ شهریور ۱۳۸۷ کلیات لایحه‌ای موسوم به «قانون مجازات اسلامی» در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که به دلیل محتوای مغایر با حقوق انسانی‌اش و به ویژه مادۀ ۲۲۵ آن كه تهدید كنندۀ آزادی خدادادی بشر برای اختیار كردن و یا تغییر دین است، اعتراضات بسیاری از فعالان حقوق بشر، پارلمان اروپا و جوامع بین‌المللی را در بر داشته است.

 

مادۀ فوق الذكر قضات ایرانی را مجبور به صدور مجازات اعدام و حبس ابد برای اشخاصی می‌كند كه عقیده و دینی را نه به صورت موروثی و یا از روی تقلید بلكه به تحقیق و با الزام قلبی اختیار كرده‌اند. این ماده موجب نگرانی‌‌های بسیاری در زمینه برخورد با اقلیتهای دینی و همچنین دگراندیشان مسلمان ایرانی شده است.

 

تصویب كلیات این لایحه و قانون در حالی است که بر اساس اصل ۲۳ قانون اساسی «هیچ‌کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‏ای مورد تعرض و مواخذه قرار دارد.» به علاوه، ایران از امضاكنندگان اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین‌المللی حقوق سیاسی و مدنی است كه دو پیمان‌نامه‌ مهم بین‌المللی به شمار می‌آیند. بر اساس مفاد این پیمان نامه‌ها و ماده 1۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر «هر کس حق دارد که از آزادی اندیشه، عقیده و مذهب بهره مند شود. این حق متضمن آزادی تغییر مذهب یا عقیده و ایمان نیز می باشد.»

 

قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران نیز پایبندی به این پیمان‌نامه‌های بین‌المللی را الزامی دانسته و در مادۀ ۹ آن صریحاً مقرر میدارد «مقررات عهودی كه بر طبق قانون اساسی بین دولت ایران و سایر دول منعقد شده باشد در حكم قانون است.»

 

قانونی کردن مجازات مرگ و حبس ابد برای شخص مرتد که به تازگی به «قانون مجازات اسلامی» افزوده شده است، حتی اختلاف آرای فقهای طراز اول شیعه را در این مورد مد نظر نداشته است. بی‌شک ارائه و تصویب چنین لایحه‌ای منعکس کنندۀ روحیه تسامح و مدارای نیست که در عامۀ مردم ایران سراغ داریم.

 

تجدید همزمان فشارهای امنیتی بر هموطنان مسیحی فارسی‌زبان ما در ایران، و ایراد اتهام ارتداد به برخی از ایشان در ماههای اخیر موجب نگرانی‌های بیشتری در این خصوص شده است. در سال ۲۰۰۸ مسیحیان فارسی‌زبان با طیف وسیعی از موارد نقض حقوقشان مواجه بوده‌اند. هجوم به منازل افراد مختلف، ایجاد رعب و وحشت، دستگیری و حبس غیر قانونی، فشارهای روحی و جسمی شدید در طول مدت بازداشت، اخذ وثیقه و یا جریمه‌های سنگین، وادار کردن افراد به دادن تعهد مبنی بر عدم پیگیری ایمان مسیحی‌شان و ممنوع‌الخروج کردن از جمله جفاهایی هستند که عدۀ قابل توجهی از هموطنان مسیحی فارسی‌زبان به خاطر ایمان مسیحی خود متحمل شده‌اند.

           

یقین داریم این گونه رفتارهای دردناک با پیروان عیسی مسیح موجبات رضایت خدا را فراهم نمی‌آورد و باعث ناراحتی و تأثر افراد متدین به دین اسلام و معتقد به رهنمود قرآنی «عدم اکراه و اجبار در دین» نیز خواهد شد.

 

ما امضا کنندگان ایرانی و مسیحی این بیانیه اعتراض خود را نسبت به برخوردهای فراقانونی اخیر با مسیحیان فارسی‌زبان ایرانی و نیز تصویب نهایی و قریب الوقوع این لایحۀ خلاف قانون ابراز داشته و آنرا نقض آشکار حقوق‌بشر و نماد تضییع حقوق بنیادین ملت ایران می‌دانیم.

 

کلیساهای امضا کنندۀ این بیانیه از مسئولین امر، بخصوص قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی، مصراً می‌خواهد این قانون را از دستور کار مجلس خارج نمایند و بدینوسیله نگرانی‌های موجود در مورد توسل به زور و مجازات احتمالی مرگ را برای مسیحیانی كه همواره به قانون احترام گذاشته و خواهان همزیستی مسالمت آمیز بوده‌اند مرتفع نمایند.

 

اتحاد کلیساهای ایرانی جهان

 

 

اسامی ۹۹ كلیسای امضا كننده (به ترتیب حروف الفبا):

 

1)            كلیسای ایرانیان شهر آخن، آلمان

2)            كلیسای ایرانیان شهر اِسِن، آلمان

3)            مشاركت مسیحیان ایرانیان پرزبیتری در اروپا، آلمان

4)            كلیسای مسیحیان ایرانی بُن، آلمان

5)            کلیسای ایرانیان بُن، آلمان

6)            كلیسای انجیلی ایرانیان برلین، آلمان

7)            کلیسای ایرانیان بوخوم، آلمان

8)            کلیسای ایرانیان پیمان جدید، فرانکفورت، آلمان

9)            كلیسای انجیلی  ایرانیان ماربورك، آلمان

10)         کلیسای ایرانیان ماینز، آلمان

11)         کلیسای ایرانیان ویسبادن، آلمان

12)         كلیسای ایرانیان آلفا و امگا، هامبورگ، آلمان

13)         کلیسای ایرانیان هایدلبرگ، آلمان

14)         كلیسای ایرانیان آتلانتا، آمریكا

15)         کلیسای بین‌المللی پیروزمند آتلانتا، آمریكا

16)         کلیسای ایرانیان رستاخیز، آتلانتا، آمریكا

17)         كلیسای ایرانیان شهر آریزونا، آمریكا

18)         كلیسای ایرانیان آپلند، كالیفرنیا، آمریكا

19)         كلیسای ایرانیان مسیحی ارواین، كالیفرنیا، آمریكا

20)         کلیسای جماعت ربانی ارنج‌کانتی، كالیفرنیا، آمریكا

21)         کلیسای ایرانیان چشمه حیات، اوکلاهما، آمریكا

22)         كلیسای ایرانیان مسیحی شهر ال‌كاجون، كالیفرنیا، آمریكا

23)         كلیسای ایرانیان پنسیلوانیا، آمریكا

24)         کلیسای ایرانیان ویکتوری، تالسا، آمریكا

25)         کلیسای باپتیست (تعمیدی) دالاس، آمریكا

26)         كلیسای ایرانیان دلاوِر، آمریكا

27)         كلیسای مسیحیان ایرانی سانی‌ویل، كالیفرنیا، آمریكا

28)         كلیسای مسیحیان ایرانی سكرمنتو، آمریكا

29)         کلیسای جماعت ربانی سکرمنتو، آمریكا

30)         کلیسای جماعت ربانی سن‌خوزه، آمریكا

31)         كلیسای ایرانیان مسیحی شهر سن‌دیگو، آمریكا

32)         كلیسای مسیحیان فارسی‌زبان شبان نیكو، سیاتل، آمریكا

33)         كلیسای ایرانیان سیاتل، آمریكا

34)         کلیسای ایرانیان شیکاگو، آمریكا

35)         کلیسای جماعت ربانی لوس‌آنجلس، آمریكا

36)         كلیسای سفیران مسیح، لوس آنجلس، آمریكا

37)         كلیسای ایرانیان نورستان، لوس‌آنجلس، آمریكا

38)         کلیسای ایرانیان بورلی‌هیلز لوس‌آنجلس، آمریكا

39)         کلیسای ایرانیان عمانوئیل وست‌هیل، لوس‌آنجلس، آمریكا

40)         کلیسای ایرانیان فرزنو، كالیفرنیا، آمریكا

41)         جماعت مسیحیان ایرانیان کنتیکت، آمریكا

42)         كلیسای فارسی زبان كالوری چپل، میشن‌ویهو، آمریكا

43)         كلیسای ایرانیان نیوجرزی، آمریكا

44)         كلیسای مسیحیان ایرانی ولنات‌كریك، كالیفرنیا، آمریكا

45)         کلیسای ایرانیان یوستون، تگزاس، آمریكا

46)         کلیسای فارسی زبانان شهر اینزبروک، اتریش

47)         کلیسای ایرانیان شهر گِراز، اتریش

48)         كلیسای ایرانیان لینز، اتریش

49)         مركز مسیحیان فارسی‌زبان وین، اتریش

50)         کلیسای فارسی زبانان وین، اتریش

51)         کلیسای مسیحیان فارسی‌زبان پاراماتا، سیدنی، استرالیا

52)         کلیسای بشارتی فارسی‌زبانان سیدنی، استرالیا

53)         کلیسای مهر، برایتون، بریتانیا

54)         كلیسای نور، برمینگهام، بریتانیا

55)         کلیسای ایرانیان دانکستر، بریتانیا

56)         گروه فارسی زبان كلیسای پنطیكاستی ایلیم، سوانزی، بریتانیا

57)         گروه فارسی زبان كلیسای باپتیست ماونت‌پلزنت، سوانزی، بریتانیا

58)         گروه فارسی زبان کلیسای باپتیست (تعمیدی) تردگارویل، كاردیف، بریتانیا

59)         گروه فارسی زبان كلیسای باپتیست گابالفا، كاردیف، بریتانیا

60)         گروه ایرانی کلیسای ایلیم کریدون، بریتانیا

61)         کلیسای ایرانیان گلاسگو، بریتانیا

62)         کلیسای ایرانیان لندن-چزیک، بریتانیا

63)         کلیسای ایرانیان شمال لندن، بریتانیا

64)         گروه ایرانیان کلیسای کنزینگتون تمپل، لندن، بریتانیا

65)         گروه فارسی‌زبان کلیسای باپتیست اصلاح‌شده لیدز، بریتانیا

66)         کلیسای ایرانیان لیورپول، بریتانیا

67)         کلیسای ایرانیان منچستر، بریتانیا

68)         جماعت ایرانیان مسیحی نیوکاسل، بریتانیا

69)         گروه فارسی زبان کلیسای سنت فرانسیس، ویگن، بریتانیا

70)         کلیسای ایرانیان اپیر، بلژیك

71)         کلیسای ایرانیان بانکوک، تایلند

72)         کلیسای محبت، آروس، دانمارك

73)         کلیسای محبت، ادنسه، دانمارك

74)         کلیسای محبت، كپنهاك، دانمارك

75)         کلیسای ایرانیان پاریس، فرانسه

76)         کلیسای ایرانیان هلسینکی، فنلاند

77)         کلیسای مسیح در تورنتو، كانادا

78)         گروه فارسی زبان کلیسای بی ویو گلن، تورنهیل، كانادا

79)         مشاركت فارسی‌زبان مسیحیان تورنتو، كانادا

80)         کلیسای روح و راستی، تورنتو، كانادا

81)         کلیسای مبشرین ایرانی، تورنتو، كانادا

82)         کلیسای ایرانیان ونکور، كانادا

83)         کلیسای ایرانیان اوپسالا، سوئد

84)         كلیسای ایرانی-سوئدی مسیحیان استكهلم، سوئد

85)         كلیسای جماعت ایرانی كلارا-استكهلم، سوئد

86)         کلیسای ایرانیان مالمو، سوئد

87)         کلیسای ایرانیان واستروس، سوئد

88)         کلیسای فارسی‌زبان آشیم، نروژ

89)         کلیسای ایرانیان اسلو، نروژ

90)         کلیسای ایرانیان انجیلی لوتری مرکز اسلو، نروژ

91)         کلیسای ایرانیان تعمیدی ایمان، نیوزیلند

92)         کلیسای ایرانی مسیحی، نیوزیلند

93)         کلیسای ایرانیان آلمیره، هلند

94)         کلیسای ایرانیان کاتویک، هلند

95)         کلیسای ایرانیان کرونینگن، هلند

96)         کلیسای ایرانیان هنگلو، هلند

97)         کلیسای فارسی‌زبانان مسیحی آتن، یونان

98)         کلیسای ایرانیان آتن، یونان

99)         کلیسای ایرانیان قرنتس، یونان      

نسخه انگلیسی    

Iranian churches protest attempts to punish apostasy with death     

Statement Number: 1/Nov-2008

Date: 10th November 2008

Cc: Iran’s Head of the Judiciary;

Director, of Human Rights Headquarters of Iran;

The Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights;

The Council of Europe Commissioner for Human Rights,

Amnesty International,

Human Rights Watch

On September 9, 2008 the Iranian Parliament approved a bill entitled “The Islamic Penal Code” (ghanoone mojazate eslami) in principal. This bill has been protested by many human and civil rights activists as well as the EU and international community for being a clear violation of human rights, particularly, the fundamental God-given right to choose or change one’s religion or belief.

Article 225 of this bill mandates that Iranian judges issue death penalty (for males) or life imprisonment sentences (for females) who have chosen a faith not inherited or based on imitation but as a result of their own investigations and heartfelt convictions. This new law has been a cause of great concern for many religious minorities and also for Muslim Iranians holding beliefs different from the official interpretations of the Islamic Republic.

This bill clearly contradicts the article 23 of the Iranian constitution, which states “… no one may be molested or taken to task simply for holding a certain belief.” Furthermore, Iran is a signatory to key human rights documents, including the Universal Declaration of Human Rights (UDHR) and the International Covenant on Civil and Political Rights (ICCPR). Article 18 of The Universal Declaration of Human Rights (UDHR) states: “Everyone has the right to freedom of thought, conscience and religion; this right includes freedom to change his religion or belief.” UDHR enshrines right to choose a religion as a fundamental right, let alone an act that can be criminalized and punished as the proposed bill clearly aims to do.

Commitment to these international covenants and treaties is clearly mandated by the article 9 of the Iranian Civil Code which states that “treaty stipulations which have been, in accordance with the Constitutional Law, concluded between the Iranian Government and other government, shall have the force of law.”

Legalizing the death penalty and life imprisonment for apostates that have recently been added to the “Islamic Penal Code,” does not even consider the diversity of opinions and wide disagreements of the top Shiites scholars and jurists on this matter. Doubtlessly, proposal and approval of this article does not represent the tolerant spirit of the Iranian general public.

At the same time, renewed pressures on Farsi-speaking Christians in Iran and apostasy charges brought against some of them in the last few months have given cause for greater concerns. Through out 2008, Farsi-speaking Christians have faced a wide range of human rights abuses, including intimidation by security forces, arrests and illegal detentions, physical and psychological torture during detention, extraction of large sums of money whether as a penalty or for bail, pressure to sign statements to abandon their faith and not being allowed to travel abroad.

 

Surely this awful treatment of the followers of Jesus Christ not only displeases God but also sadden fellow Iranian Muslims who abide by the exhortation in the Qur’an that there can be “no compulsion in religion.”

We, the Iranian Christian signatories to this statement, express our protest to the unlawful treatments of Farsi-speaking Iranian Christians and the impending final approval of the bill in question. We see this as a clear violation of our religious rights and infringement on fundamental rights of the Iranian nation granted both by the Iranian constitution and international human rights provision.

The Iranian Churches signatories to this statement strongly call upon the Iranian authorities, and particularly Iranian Judiciary and Parliament, to withdraw this law from the parliamentary process and as such reassure the Iranian religious minorities and the international community that law-abiding and peaceful Iranian Christians will not live in fear of arbitrary use of force and potential death penalty.

The Solidarity of Iranian Christian Churches Worldwide

Signatories (99 worldwide Iranian Churches):

1)            Freie Christengemeinde Aachen, Germany

2)            Iranian Church of Essen, Germany

3)            Iranian Presbyterian Fellowship in Europe, Germany

4)            Iranian Christian Church of Bonn, Germany

5)            Iranische Christengemeinde Bonn, Germany

6)            Iranian Presbyterian church in Berlin, Germany

7)            Iranische Christengemeinde Bochum, Germany

8)            New Testament Iranian Church, Frankfort, Germany

9)            Iranian Presbyterian church in Marburg, Germany

10)        Iranissche Christengemeinde Mainz Church, Germany

11)        Iranische Christengemeinde Wiesbaden e.V. , Germany

12)        Alpha and Omega Iranian Church, Hamburg, Germany

13)        Iranische Christengemeinde Heidelberg, Germany

14)        The Iranian Churches of Atlanta, USA

15)        International Church of God, Atlanta, USA

16)        Iranian Church of Resurrection, Atlanta, USA

17)        Persian Christian Church of Arizona, USA

18)        Ambassadors of Christ Iranian Church, Upland, USA

19)        Iranian Christian Church of Irvine, USA

20)        Spring of Life Church of Oklahoma, USA

21)        Iranian Assembly of God Church of Orange County, USA

22)        the Iranian Christian Church of El Cajon, USA

23)        Iranian Christian Fellowship of Pennsylvania, USA

24)        Iranian Church of Talsa, USA

25)        Iranian Baptist Church of Dallas, USA

26)        Iranian Christian Fellowship of Delaware, USA

27)        Iranian Christian Church of Sunnyvale, USA

28)        Iranian Christian Church of Sacramento, USA

29)        Iranian Assembly of God Church of Sacramento, USA

30)        Iranian Assembly of God Church of San Jose, USA

31)        Iranian Christian Church of San Diego, USA

32)        Persian Christian of the Good Shepherded, USA

33)        Iranian Christian Church in Seattle, USA

34)        Iranian Christian Church of Chicago, USA

35)        Iranian Assembly of God Church of Los Angeles, USA

36)        Ambassadors of Christ Iranian Church, LA, USA

37)        Iranian Church of Nourestan, USA

38)        Iranian Christian Church of Beverly Hills, Los Angeles, USA

39)        Emmanuel Persian Christian Church of West Hill, USA

40)        Fresno Persian Christian Church, Fresno, USA

41)        Iranian Christian Fellowship of Connecticut, USA

42)        The Persian Church of Calvary Chapel, Mission Viejo, USA

43)        Iranian Christian Fellowship of New Jersey, USA

44)        Iranian Christian Church of Walnut Creek, USA

45)        Iranian Christian Church of Houston, USA

46)        Iranian Church of Innsbruck, Austria

47)        Iranian Church of Graz, Austria

48)        Iranian Church of Linz, Austria

49)        The Center for Farsi Speaking Christians in Vienna (PVCC), Austria

50)        Iranian Church of Vienna, Austria

51)        Persian Evangelical Anglican Church, Sydney, Australia

52)        Farsi-speaking Evangelical Church in Sydney, Australia

53)        Mehr Church, Brighton, UK

54)        Iranian Church of Birmingham, UK

55)        Hxthorpe Methodist Iranian Church, Doncaster

56)        Iranian fellowship of Ilim Penticostal Church, Swansea, UK

57)        Iranian Fellowship of Mount Pleasant Baptist Church, Swansea, UK

58)        Iranian Fellowship of Tredegarville Baptist Church, Cardiff, UK

59)        Iranian fellowship of Gabalfa Baptist Church, Cardiff, UK

60)        Iranian Ilim Fellowship of Corydon, UK

61)        Iranian Church of Glasgow, UK

62)        Iranian Christian Fellowship (Chiswick), London, UK

63)        Iranian Christian Fellowship, North London, UK

64)        Iranian Fellowship of Kensington Temple Church, London, UK

65)        Iranian Fellowship of the Reformed Baptist Church of Leeds, UK

66)        Liverpool Iranian Church, Liverpool, UK

67)        Persian Christian Fellowship, Manchester, UK

68)        Newcastle Iranian Fellowship, Newcastle, UK

69)        Iranian Fellowship of St. Francis Church, Wigan, UK

70)        Iranian Christian Church of Iper, Belgium

71)        Iranian Christian Fellowship in Bangkok, Thailand

72)        Church of Love, Aarhus, Denmark

73)        Church of Love, Odense, Denmark

74)        Church of Love, Copenhagen, Denmark

75)        Iranian Christian Fellowship of Paris, France

76)        Iranian Church of Helsinki, Finland

77)        Toronto Iranian Church, Canada

78)        Bayview Glen Alliance Church, Thornhill, Canada

79)        Persian Christian Fellowship (PCF) Toronto, Canada

80)        The Spirit of Truth Church, Toronto, Canada

81)        Iranian Church of Evangelists, Toronto, Canada

82)        Iranian Christian Church in Vancouver, Canada

83)        Iranian Christian Church of Uppsala, Sweden

84)        Iranian-Swedish Christian Church in Stockholm, Sweden

85)        Iranian and Afghan Christian Church of Stockholm, Sweden

86)        Iranian Christian Church of Malmo, Sweden

87)        Iranian Christian Church of Vasteros, Sweden

88)        Iranian Church of Askim, Norway

89)        Iranian Church of Oslo, Norway

90)        The Iranian Evangelical Lutheran Church in Oslo, Norway

91)        Faith Baptist Church, New Zealand

92)        Church of Christ- Iranian Christian Church, New Zealand

93)        Iranian Church of Almere, Netherlands

94)        Iranian Church of Gatwegces, , Netherlands

95)        Iranian Church of Groningen, , Netherlands

96)        Iranian Church of Venlo, , Netherlands

97)        Persian Christian Fellowship in Athens, Greece

98)        Iranian Christian Church of Athens, Greece

99)        Iranian Church of Korinthos, Greece

1 دیدگاه برای «نقض آشکار حقوق بشر در پيش‌نويس يک لايحه قانونى در ايران»

  1. salam khedmate modiriyade mohtarame site.
    man k.ehsani hastam 26 sale .hodode 1 sale ke to otrish tagazaye panahandegi kardam,vali hanooz javabi baram nayomade.jormam ertebat ba jameeye bahaiye shahremoon bod.tavasote vasige azad va toonestam farar konam.fagat khastam begam ke man ham yeki az gorbaniyane gavanine dorost tarahishodeye rejim hastam.
    movafag bashid.

بیان دیدگاه